Головна » Бізнес » 5 ідей для додаткового заробітку на невеликій фермі

5 ідей для додаткового заробітку на невеликій фермі

от Борислав
5 ідей для додаткового заробітку на невеликій фермі

За наявності власної земельної ділянки чи невеликої ферми вдала бізнес-ідея, навіть за обмеженого бюджету, дозволить вам почати справу, яка приноситиме реальний прибуток.

Ведення такого бізнесу має безліч переваг:

  • незалежність,
  • створення власного бренду,
  • реалізація своїх мрій, пов’язаних із підприємництвом.

Однак це не може бути великомасштабне виробництво, і продукцію можна продавати лише безпосередньо споживачам, місцевим їдальням чи місцевим невеликим магазинам у воєводстві, де виробляються продукти харчування.

1. Виробництво домашніх молочних продуктів

Вартість запуску маленької молочної ферми в Україні становить 266 810 грн, що вироблятиме такі молокопродукти, як сметана, ряжанка, кефір, сироватка тощо. Однак якщо ви хочете запустити невелику сироварню на власній фермі, потрібно додати ще 50-60 тис. грн. Це потрібно для придбання резервуару для попередньої обробки молока й перетворення на сир на день. При виробництві сиру можна використовувати натуральний сичужний фермент або його можна замінити рослинним або синтетичним сичужним ферментом.

2. Виготовлення ковбасних виробів і м’ясних снеків

Ковбаси – це продукти, приготовані з м’яса різного походження, солоні або сушені, у вигляді шматків або скибочок, м’ясних паличок, солоних і ферментованих ковбас, м’ясних паличок. Для їх виробництва використовуються різні види м’яса:

  • яловичина,
  • свинина,
  • курятина,
  • дичина,
  • риба,
  • навіть м’ясо страуса чи алігатора.

Критеріїв ковбасних закусок багато. Найчастіше їх поділяють за:

  1. смаком (солоні, гострі, солодкі);
  2. термічною обробкою (запечені, смажені, екструдовані);
  3. харчовою цінністю (повна і неповна);
  4. основним інгредієнтом (крохмаль, крохмало-м’ясний, м’ясний).

У будь-якому випадку для переробки м’яса потрібні надійні промислові м’ясорубки.

3. Сушіння фруктів і овочів

Промислові сушарки для фруктів та овочів працюють за рахунок видалення вологи з продуктів, що сприяє зменшенню їхньої ваги та розмірів шляхом відповідного регулювання температури, потоку повітря та часу, що дає безліч переваг:

  1. більш тривалий термін зберігання, що дуже важливо у харчовій промисловості та переробці фруктів і овочів;
  2. збереження природного смаку, аромату та поживної цінності фруктів та овочів, що зводить до мінімуму втрату поживних речовин;
  3. оптимізація запасів: завдяки процесу сушіння можна створювати запаси фруктів та овочів, що дозволяє гнучко керувати попитом та пропозицією продукції;
  4. доступність у будь-яку пору року: їх легше зберігати та транспортувати, що сприяє підвищенню доступності цих продуктів у країні та за кордоном;
  5. можливість одночасного використання різних видів фруктів та овочів: сушарки дозволяють сушити багато сортів, що дозволяє використовувати у виробничих процесах різну продукцію;
  6. знищення мікроорганізмів: у процесі сушіння фруктів і овочів відбувається зниження вмісту води у харчових продуктах, що запобігає процесу появи та розмноження мікроорганізмів.

4. Створення міні-цеху для консервування

Консерви – загальний розмовний термін, що позначає харчовий продукт у скляній або металевій банці, у пластиковій тарі, що характеризується збільшеним терміном зберігання. Довговічність продукції забезпечується процесом стерилізації та герметичністю упаковки, що захищає від повітря та забруднень. Вперше бляшані банки для зберігання консервів були використані у Великобританії. Перший патент на такі банки отримав 1810 року лондонський купець Пітер Дюран.

За класичним визначенням, це овочі та фрукти, консервовані за допомогою кислот, переважно оцту. Основна ідея консервування в оцті – знизити рівень кислотності овочів та фруктів до рівня, за якого не розвиваються шкідливі мікроорганізми.

Окрім згаданої вище групи овочевих та фруктових консервів, до цієї групи входять також маринади для м’яса та риби, які покликані покращити смак та консистенцію кінцевої страви. для виготовлення цих продуктів використовуються харчоварильні котли.

Консервації та соління забезпечують організм вітамінами та мінералами, частково замінюючи свіжі фрукти та овочі, доступ до яких взимку обмежений. Короткочасно пастеризовані фрукти та овочі є дуже цінним компонентом здорового, збалансованого харчування, оскільки вони, як і раніше, містять вітаміни, мінерали та поживні речовини, навіть якщо плоди зазнають впливу високих температур.

5. Вирощування делікатесних продуктів

Мова не завжди йде про вирощування равликів, грибів або заморських цитрусових. Звичайні фрукти, овочі та пряні трави прямо з власного городу мають такий смак, який задумала природа, на відміну від більшості продуктів, доступних у магазинах.

Овочі, фрукти, ягоди, вирощені в домашніх умовах, містять багато корисних речовин, їх ніхто не обробляв хімікатами. Та й коштуватимуть вони значно дешевше.

Найбільшу фінансову вигоду наразі має вирощування:

  1. помідорів для виготовлення домашньої томатної пасти, кетчупу або інших соусів;
  2. огірків, потрібних як для маринування, так і приготування салатів чи смузі;
  3. перецю різного кольору, а також гострих видів;
  4. цибулі, редиски та часнику;
  5. кавунів і динь;
  6. баклажанів і кабачків тощо.

Який бізнес буде більш вигідним, багато в чому залежить від потреб ринку. Перш ніж розпочати свій бізнес, обов’язково проведіть аналіз ринку – може виявитися, що у вашому поселенні немає продуктового магазину або точки громадського харчування, де може користуватися неабияким попитом уся перерахована продукція.

Схожі публікації
Залишити коментар